Over Solvacom

Solvacom is het eenmansbedrijf van Marco Ortu met als belangrijkste focus arbeidsmediation en persoonlijke coaching.

Daarnaast kan Solvacom ingezet worden als adviseur voor (directie) teams,  voor intervisie, voor gespreksleiding (waaronder Moreel Beraad)  en voor kortdurende ad-interim management opdrachten.

Kennis van zaken, snelheid van handelen, praktijkgerichtheid en aandacht voor de mens zijn belangrijke kernwaardes bij de uitvoering van opdrachten.

Marco Ortu

Ik ben Marco Ortu, MfN register mediator, gespecialiseerd in arbeidsmediations. Daarnaast ben ik coach en trainer.

Conflicten zijn onlosmakelijk verbonden met het leven en zijn, indien goed opgepakt, soms zeer positief. Conflicten  kunnen immers leiden tot oplossingen die zonder het conflict wellicht nooit waren bedacht.

De meeste conflicten worden gelukkig goed opgelost zonder tussenkomst van een mediator.

Helaas lukt dat niet altijd en worden conflicten niet constructief opgepakt wat leidt tot langslepende kwesties, die veel stress kosten en vaak ziekmakend zijn.

In die gevallen help ik graag zodat mensen de kwestie achter zich kunnen laten en weer nieuw perspectief gaan zien.

Sinds 2004 voer ik het vak van mediator uit en sinds 2006 ben ik gespecialiseerd in arbeidsmediations. Ik heb in de afgelopen jaren vele honderden mediatons succesvol mogen uitvoeren bij multinationals maar ook bij kleine bedrijven in alle denkbare sectoren.

Door mijn jarenlange ervaring als manager ken ik de positie van werkgever maar ook die van werknemer. Ik ervaar dat nog steeds als een toegevoegde waarde.

De coaching die ik uitvoer is gericht op persoonlijk leiderschap / herwinnen van je regie functie in het leven.